petpaty.com



Muhabbet kuşları neden titret? Titreyen kuşa ne yapılır? Tarzın da sorular da internet üzerinde sık sık araştırılmaya devam eden konular arasındadır. Bunun sebebi ise; muhabbet kuşu olan kişilerin, titreme problemleri ile sık sık karşılaşmaya devam ediyor olmalarından kaynaklanmaktadır. Kedi ve köpek gibi hayvanlar, dış etkenlere karşı çok daha dirayetlidirler. Ancak aynı durum, muhabbet kuşları için geçerli olmayacaktır. Muhabbet kuşları, birçok farklı dış etkenden dolayı titreyebilirler. Bu nedenle, titremeleri çok normaldir. Muhabbet kuşlarının titremelerindeki en belirgin sebepler ise, şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Kuşların titremesi, daha çok üşümelerinden kaynaklanan bir durumdur. Kuşlar, ateşi çıktığında da sık sık titreyen hayvanlardan bir tanesidir. Bu nedenle, dikkat etmenizde fayda vardır. Kuşlarınızın üşümesini engellemeniz çok önemli bir husustur.

  • Kuşların titremesinde, bazı hastalıkların da bir payı vardır. Bu hastalıkların isimleri ve sebepleri de değişiklik göstermeye devam edebilir. Ancak kuşunuzda herhangi bir değişim hissettiyseniz; mutlaka veterinere götürmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

  • Kuşunuzun titremesindeki sebeplerden bir tanesi ise; dikkat çekme arzularıdır. Kuşlar, özgür hayvanlar olsa bile etrafında bulunan kişilerin dikkatini çekmekten ve kendileri ile konuşulmasından çok hoşlanırlar. Bu nedenle de titreme gibi hareketler yaparak, durumlarını belli etmeye devam ederler.

  • Kuşlar çok hızlı ve ani bir şekilde hareket eden hayvanlardır. Bu nedenle, kaslarının diğer hayvanlara göre daha fazla çalıştığı da verilen bilgiler arasında yer alır. Titremelerindeki nedenlerden bir tanesi de hızlı hareket etmektir.

  • Kuşlar strese ve yoğun bir endişeye kapıldıklarında da kendilerini ya da kanatlarını titretmeye başlarlar. Bu durumda ise; kuşunuzu rahatlatmanız ve psikolojisine iyi gelecek davranışlarda bulunmanız gerekecektir.


Yukarıdaki hususlar, muhabbet kuşlarının titreme sebepleridir. Titreme durumu, her zaman tehlikeye yol açan bir sebep sunmuyor olsa da bazı hastalıkların habercisi olabileceğinden dolayı; dikkatli olmanızda ve kuşunuzu veterinere götürmenizde fayda vardır.

Başlıklar [Göster]




Muhabbet Kuşu Titrediğinde Uçamıyorsa Ne Yapılır?


Muhabbet kuşu titriyor ve uçamıyor diyorsanız; bu konuda önlem almanızın çok önemli olduğunu unutmamanızda fayda vardır. Titreme durumu her zaman için bir felakete yol açmıyor olsa da kuşun uçamadığı anlarda, büyük bir tehlike ile baş başa olduğunuzu unutmamanızda fayda vardır. Bu nedenle, kuşunuzu veterinere götürmenizde fayda vardır. Aksi takdirde, istemediğiniz durumlarla karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz oluyor. Ancak bu esnada kuşunuzun uçmak istediği halde uçup uçamadığını gözlemlemeniz de çok önemlidir. Bu hareketler bilerek yapılıyorsa; kuşunuzun herhangi bir problemi olmadığını bilmenizde de fayda vardır.

Muhabbet Kuşunun Titremesi Nasıl Geçer?


Muhabbet kuşunun kanat titremesi nasıl geçer? Diye araştırma yapmaya devam ediyorsanız; bu sorunu çözebilmek için; mutlaka veterinere gitmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Örneğin; kuşunuzun kanadı çeşitli nedenlerden ötürü yıpranmış ya da yaralanmış olabilir. Kuşlar uçamadıkları zaman, çok büyük bir stres altında yaşamaya devam ederler. Hatta bazılarının yaşama gayesini kaybettikleri bile gözle görülür şekildedir. Bu nedenle, veterinere gitmekte gecikmemenizin önemi çok büyüktür. Bu tarz durumları göz ardı ederek hareket ederseniz; kuşunuzun iyileşmesi çok daha zor olacaktır. Fakat kuşunuz bu hastalığa yakalandığı zaman, ilk aşamalarda doktora gitmenizin çok önemli olduğunu unutmamanızda da fayda vardır. Böylece, tedaviniz daha hızlı bir şekilde başlatılacak ve kuşunuzun problemi çözülecektir. Bu esnada, çeşitli ilaçlar ya da merhemler kullanmanız da gerekebilir. Ancak kuşunuza kendi kafanıza göre ilaç vermemenizde de fayda vardır. Aksi takdirde, daha büyük bir probleme yol açmanız da mümkün olabilir.

Muhabbet Kuşunun Titreyerek Kabarması Neden Olur?


Muhabbet kuşunun titreyerek kabarması da sık sık karşınıza çıkabilecek durumlardan bir tanesidir. Özellikle de dişi kuşlar, bu tip hareketleri sık sık yapmaya devam etmektedir. Dişi kuşlar, gerek oyun oynamak gerekse; dikkat çekmek için bu hareketleri sık sık tekrarlamaya devam eder. Ancak aynı durumu erkek kuşlarınızda gözlemlemeye devam ediyorsanız; mutlaka veterinere gitmeniz gerekecektir. Veterineriniz kısa süre içerisinde durumunuza çözüm üretecek ve kuşunuzun iyileşmesine yardımcı olacaktır. Üstelik, dişi kuşlar da bazı zamanlarda bu hareketleri isteyerek yapmayabilir. Bu nedenle, kuşlarınızı gözlemlemenize fayda vardır. Gözlemleriniz sonucunda, aksi bir durum hissederseniz; tedavilere en kısa süre içerisinde başlamanızda fayda vardır.



petpaty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *